Chladničky jsou zázračným pomocníkem při skladování potravin. Správná sezónní teplota dokáže udržet potraviny v chladu a bezpečné konzumaci po několik dní nebo týdnů. Říjen je pryč a v ranních hodinách se začíná projevovat mírné ochlazení.
Při poklesu teplot lidé často vypínají klimatizaci nebo upravují používání chladniček. Stejně tak lidé přestávají pít vodu z lednice a používají ji jen několik hodin. To však nemusíte dělat; místo toho můžete chladničku provozovat při omezené teplotě po celou zimní sezónu. Zde je několik cenných rad, které vám pomohou provozovat chladničku v zimě efektivně.
Chladničku nemusíte zapínat a vypínat; místo toho nastavte nízkou teplotu, abyste udrželi čerstvost a snížili spotřebu energie. Pokud jste přestali mrazit led nebo uchovávat v chladničce lahve s vodou, nastavte teplotu na nízkou hodnotu. Je to proto, že zmrazování ledu a udržování vody v chladu vyžaduje střední až vysokou teplotu. Teplotu chladničky můžete také nastavit podle ročního období, například léto nebo zima. Pro skladování mléka, zeleniny, ovoce a vařených potravin v zimě postačí nízká teplota.
Toto nastavení pomůže snížit spotřebu energie a snížit účty za energie. V zimě nenastavujte teplotu v chladničce příliš vysoko ani příliš nízko. V takové situaci v zimním období udržujte teplotu v chladničce mezi 2 až 5 stupni Celsia.
Teplotu chladničky byste měli nastavit podle litrů, wattů a velikosti chladničky. K tomu si můžete nechat poradit i od odborníků. Při této teplotě se žádné potraviny nezkazí a zůstanou dlouho čerstvé. Pomůže vám také snížit účty za energii. Vypínání chladničky v zimě není nejlepší volbou, protože se kvůli tomu mohou věci zkazit. Je lepší ji nadále používat a nastavit ji na nízkou teplotu. Přijetím těchto tipů a triků nejen ušetříte energii, ale také snížíte účty za energii.