Z těchto plodů připravte hnojivo pro cibuli. Úroda bude obrovská


Buďte zdrojem inspirace pro své přátele – podělte se o článek, který vás zaujal!

Dokáže si někdo představit své sazenice bez cibule? Jejich výsadba je tak běžná, že je těžké si představit, že by jim některé naše dvorky nebyly zasvěceny.

Jistě, „doma vypěstovaná“ cibule má chuť a vůni, kterou v obchodech nenajdete. Štěstí však stojí za pomocnou ruku, proto se podívejte, jaké hnojivo použít na cibuli, abyste si zajistili mimořádně bohatou úrodu.

Vyberte si správné místo

Vhodné místo pro pěstování cibule by mělo být úrodné, humusovité a dobře osvětlené. Cibule dává přednost půdě s pH 5,5 – 6,5.

V její blízkosti se nevyplatí pěstovat zeleninu, mezi kterou patří česnek, pórek nebo pažitka. Důležité je, že cibuli lze po 4 letech přesadit na stejný záhon.

Z vedlejších rostlin doporučujeme: mrkev, červenou řepu, hrách, zelí nebo fazole. Lze ji vysadit vedle nich nebo po nich, což prospěje výnosu.

Jak připravit hnojivo pro cibuli?

Jak jsme se již zmínili, i cibuli je třeba správně hnojit. Domácí hnojivo pro cibuli si můžete připravit tak, že rozkrojíte 2 banánové slupky a vhodíte je do 1 litru vody pokojové teploty.

Přípravek nechte dva dny odstát a poté jej sceďte. Doporučuje se zalévat cibuli tímto přípravkem jednou za dva týdny, aby cibule zdravě rostla a poskytovala bohatou úrodu.

Proč je domácí hnojivo na cibuli tak účinné?

Tajemství domácího hnojiva na cibuli spočívá v řadě výživných vlastností obsažených v banánové slupce. Je bohatá na dusík, draslík a fosfor, tedy prvky, které cibule potřebuje ke správnému růstu.

Důležité je, že banánové slupky lze použít i jako objemové hnojivo. Za tímto účelem ji vložte do trouby předehřáté na 60 °C a nechte ji tam 2-3 hodiny. Po této době slupku rozdrťte na jemný prášek.

Ten můžete snadno rozsypat kolem rostlin nebo dokonce přimíchat do půdy, takže banánová slupka bude postupně uvolňovat cenné živiny pro cibuli.


Buďte zdrojem inspirace pro své přátele – podělte se o článek, který vás zaujal!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *