Výhody vás překvapí
Bobkový list je koření, které se v kuchyni používá již od starověku. Hospodyňky se naučily používat bobkový list jako přírodní osvěžovač vzduchu. Některé z nich však toto koření dávají i do trouby. Moje sestra tento trik používá už léta.
Proč chytré hospodyňky dávají bobkový list do trouby?
Ať už máte jakýkoli plynový sporák – elektrickou troubu, vestavěnou troubu, plynovou troubu – výsledek po vaření je stejný – nepříjemný zápach v celém domě.
Chcete-li problém vyřešit, musíte otevřít okna, vyvětrat místnost, zapnout odsávací ventilátor. Tento zápach však může dlouho přetrvávat uvnitř samotné trouby, což později ovlivní přípravu dalších pokrmů.
V tomto případě zkušené hospodyňky řeší problém vložením bobkového listu do trouby. V tomto případě má tato metoda dvě výhody:
– pomáhá odstranit problém nepříjemných pachů;
– přírodní produkt nepoškodí jídlo ani vnitřní povrch trouby;
Jak používat bobkový list v troubě?
Pomocí bobkového listu můžete troubu osvěžit, zbavit se zápachu spáleniny. Díky tomu budete moci vařit pokrmy bez zbytkového zápachu z jiných jídel.
Stačí malé množství bobkového listu – 5-10 kusů. Umístěte je na spodní polici trouby, zavřete dvířka a nechte je několik hodin působit.
Po tomto postupu nepříjemný zápach zmizí. Trouba bude provoněná svěží vůní voňavého koření.