Pěstitelé zeleniny odtajnili nejlepší způsob skladování zelí: nehnije, nečerná a leží až do jara.

Vypěstování kvalitní úrody je jen částí úspěchu. Stejně důležité je umět ji správně uchovat. To platí zejména pro zelí, které se může během skladování zkazit. Zkušení pěstitelé zeleniny však odhalili tajemství, jak uchovat úrodu zelí až do jara.

Pokud budete dodržovat tato jednoduchá pravidla a triky, pak vám čerstvé zelí vydrží nejen do jara, ale i do léta.

Hlavním pravidlem při skladování zelí je nedovolit ve sklepě nebo v místnosti, kde bude plodina uložena, vysokou vlhkost. Právě kvůli ní začíná zelí hnít.

Zkušení dačičtí pěstitelé se podělili o tajemství, jak správně sklízet zelí a uchovávat ho. A také vyprávěli o způsobu skladování, který pomáhá uchovat zelí až do léta.

První rada. Květák sklízejte za suchého počasí a opatrně odstraňte vrchní listy.

Druhá rada. Zajistěte, aby zelí zcela vyschlo, aby se zabránilo nadměrné vlhkosti.

Třetí rada. Každý hlávkový zelí zabalte do papírového kapesníku nebo měkkého papíru a poté zabalte do potravinářské fólie.

Čtvrtá rada. Zelí ve výsledném obalu skladujte ve sklepě nebo na balkoně.

Jaké jsou výhody tohoto způsobu skladování zelí? Papír pohltí přebytečnou kondenzaci, zatímco fólie ochrání zeleninu před vysycháním. Zelí tak zůstane čerstvé i po šesti měsících skladování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *